Test za astigmatizam

Većina ljudi ima određeni stupanj astigmatizma. Kada je stupanj astigmatizma visok, može uzrokovati zamagljen ili iskrivljen vid, umor u očima i glavobolje.

Opširnije...

Jednostavni savjeti za zdrave oči

 

 

 

 

Oči i zdrav vid su sastavni dio našeg zdravlja. Postoji nekoliko stvari koje možete učiniti kako biste zaštitili svoje oči i sačuvali vid. Ukoliko želite dočekati zlatne godine sa zdravim očima, pridržavajte se nekoliko jednostavnih uputa:

Opširnije...

Kako izabrati savršen okvir za naočale?

 

 

 

 

 

Možete isprobati sve kolekcije okvira za naočale koji se nalaze u optici ili pak možete suziti izbor i uštedjeti na vremenu. Odluka je na vama. Uštedjeti ćete na vremenu ukoliko odredite kakav oblik lica imate i koje boje vam najbolje pristaju.

Opširnije...

Kako spriječiti naprezanje očiju

 

 

 

 

 

Naprezanje očiju ili astenopija je stanje koje se pojavljuje nakon dugotrajnog zamora očiju. Najčešće nije ozbiljno, no može biti simptom određenih očnih problema. Uzrokuje umor, poteškoće u koncentraciji i glavobolje.

Opširnije...

Što je to astigmatizam?

 

 

 

 

 

 

Astigmatizam je refrakcijska pogreška oka također nazivana cilindar. Nastaje zbog nepravilno zakrivljene rožnice, koja zrake svjetla ne lomi u svim meridijanima jednako, a ponekad i zbog nepravilno zakrivljene očne leće.

Opširnije...