Povratak na vrh
Podijelite

Leće za čitanje

Odaberite najbolje za vaše oči

Čitanje je jednostavno dio života – ali postaje iscrpljujuće i izazovno kad slova i brojevi postanu zamagljeni u blizinskom vidnom polju. Osobe koje žele zadržati zadovoljstvo čitanja knjiga, novina i drugog sitnog tiska uz poznatu lakoću pronalaze optimalno rješenje u visokokvalitetnom paru leća za čitanje.

Kada naočale za čitanje postaju korisne i praktične. I zašto.

Čitanje je teško, knjigu držite sve dalje i dalje – je li vam poznata ova situacija ? Razlog za to je prezbiopija, što je potpuno prirodan proces: oči se mijenjaju kako postajemo stariji i sve je teže “prelaziti” između vida na blizinu prema vidu na udaljenosti. Minimalna udaljenost za oštru sliku postaje veća i na kraju prelazi uobičajenu udaljenost za čitanje od 40 cm. Tada se oči brzo umaraju ili se kod čitanja pojavljuje glavobolja. To ne mora biti tako – uz pravi par naočalnih leća, čitanje opet može biti potpuno prirodno.

Savršeni spoj: Prilagođene leće za vaše naočale za čitanje.

Dobar par naočala za čitanje služi upravo jednoj svrsi: da vrate oštar vid na kratke udaljenosti.

Što su preciznije leće prilagođene vama, bolji je rezultat. Zato se leće za čitanje izrađuju posebno za vaš recept, pomoću sveobuhvatne analize vašeg cjelokupnog vidnog sustava.

Šta bi ste trebali raditi ukoliko imate problema sa čitanjem.

Posjetite vašeg optičara ili oftalmologa

Mnogi još uvijek vjeruju u mit da rani početak nošenja naočala oštećuje oči. Činjenica: Pojedinci koji trpe zamagljeni vid duže vrijeme ne dobivaju ništa drugo do glavobolje i napetosti u vratu. Zato na prvi znak slabljenja vida trebate posjetiti optičara ili oftalmologa i obaviti stručni pregled (refrakciju). To je osnova za vaše individualne čitalačke naočale i opušteniji život.

Gotove naočale za čitanje - prva pomoć u hitnim slučajevima

U mnogim trgovinama možete naći jeftine naočale za čitanje. Ali “dobra ponuda” ima manu – gotove naočale bez izrade po receptu nikako nisu prikladne za vaše oči. Jačina obaju leća je identična, dok većina ljudi ima različite dioptrije za lijevo i desno oko. Pojedinačne karakteristike, poput zakrivljenosti rožnice ili interpupilarne udaljenosti, ne uzimaju se u obzir.

Kupci također često odabiru leće s prejakom jačinom bez provjere vida i savjeta stručne osobe. Rezultat: Neprimjerene gotove naočale za čitanje mogu dovesti do još većih problema sa vidom, glavobolje i umornih očiju ako se trajno koriste – upravo suprotno onome što bi trebali učiniti.

Osigurajte BESPLATAN pregled

Uz kupnju naočala u optikama Aralica, poklanjamo vam potpuno besplatan pregled i određivanje dioptrije.

Podijelite s #optikaaralica

Zapratite @optikaaralica za svakodnevnu inspiraciju.

[instagram-feed feed=1]