Povratak na vrh
Podijelite

Leće za rad na računalu

Odaberite najbolje za vaše oči

Na radnom mjestu pogled se uvijek mora prilagoditi različitim udaljenostima, stolu monitorima i kolegama. To može biti iscrpljujuće: rad na ekranima često dovodi do suhih očiju, glavobolje ili napetosti u vratu i ramenima.

Rješenje: naočale sa lećama za rad na računalu.

U usporedbi s prirodnom dnevnom svjetlošću, digitalni uređaji emitiraju neprirodno veliku količinu plave svjetlosti. Kao rezultat toga, naš unutarnji sat može postati izvan sinkronizacije, što otežava zdrav san. Uz leće za rad na računalu i inovativan premaz koji smanjuje plavu svjetlost na prirodnu razinu.

Rezultat: Održava se normalan bioritam i miran san.

Kada su vam potrebne naočale za rad na računalu?

Ako želite raditi na računalu više ergonomski

Radite li puno za računalom i ponekad vam je teško čitati na ekranu ili vas nakon dužeg rada boli glava ili imate bolove u vratu? Dobar par računalnih naočala može imati veliki utjecaj. Omogućuju vam oštar vid na uobičajenim radnim udaljenostima i olakšavaju pokrete očiju tijekom rada.

To ne samo da vam ne umara oči, već također vam umanjuje napetost, intenzivno naprezanje očiju i neprirodno držanje tijela, što znači da možete raditi duže i opuštenije.

Ako radite za računalom s progresivnim lećama

Vaše progresivne leće omogućuju ugodan vid od blizine prema daljini u različitim svakodnevnim situacijama. Ova fleksibilnost znači da je raspon gledanja relativno malen za tipičnu udaljenost ekrana – da biste jasno vidjeli, stoga nesvjesno zauzimate neprirodno držanje. Posebni par računalnih naočala dizajniran je točno za potrebe vašeg radnog mjesta, štedeći vam vizualni stres i napetost.

Ako radite za računalom s naočalama za čitanje

Naočale za čitanje uglavnom su optimizirane za udaljenost za čitanje na 40 cm – monitor je obično dalje. Rezultat: Neprestano se naginjete naprijed da biste jasno vidjeli. A za veće udaljenosti, npr. kada razgovarate s kolegama, morate naočale svaki put skinuti. Suprotno tome, par računalnih naočala dizajniran je točno za potrebe vašeg radnog mjesta. Izbjegavate loše držanje i radite fluidnije i udobnije.

Ako teško zaspite nakon rada na računalu

Vaš unutarnji sat može postati izvan ravnoteže zbog neprirodno velike količine plave svjetlosti koju emitiraju prijenosna računala, pametni telefoni, tableti i drugi zasloni. Leće za rad na računalu s zaštitnim slojem smanjuju prolaz plave svjetlosti kroz leće i na taj način omogućuju opuštenost i miran san.

Osigurajte BESPLATAN pregled

Uz kupnju naočala u optikama Aralica, poklanjamo vam potpuno besplatan pregled i određivanje dioptrije.

Podijelite s #optikaaralica

Zapratite @optikaaralica za svakodnevnu inspiraciju.