Povratak na vrh
Podijelite

Leće za sunce (polarizirane)

Odaberite najbolje za vaše oči

Ljubitelji mode znaju da pravi dodaci upotpunjuju odjeću. No, sunčane naočale mnogo su više od jednostavne modne izjave. Zahvaljujući inovativnoj tehnologiji, one pouzdano blokiraju štetna UV zračenja i stoga su neophodne za zaštitu očiju od sunca. Uz to, s kvalitetnim lećama na recept ne samo da ste zaštićeni na suncu nego imate i oštar vid.

Sunčeva svjetlost sadrži veliku količinu plave raspršene svjetlosti koja zagušuje ostale boje i dovodi do slabog kontrastnog vida. Sunčane naočale filtriraju plavo zračenje do optimalne razine. Na ovaj način možete vidjeti sa apsolutnom preciznošću i pri jarkom i difuznom svjetlu. Predmeti se pojavljuju s visokim kontrastom, boje i detalji imaju prirodan izgled.

Inteligentna zaštita od sunca – samozatamnjujuća zaštita od sunca

Naše fotoosjetljive sunčane leće prilagođavaju se odgovarajućim uvjetima osvjetljenja u rekordnom vremenu. Na jakom suncu štite vaše oči tamnim nijansama. Ako se prebacite u sjenu, leće se automatski posvjetljuju do 55%. To jamči jasan, kontrastni vid tokom cijelog dana, također u promjenjivim uvjetima osvjetljenja.
Leće su dostupne u šest modernih i kontrastnih boja. Modno osviještenim korisnicima svidjet će se i kombinacija samotamnjujućih leća u kombinaciji sa srebrnim zrcalnim slojem.

Šta bi ste trebali raditi ukoliko imate problema sa čitanjem.

Posjetite vašeg optičara ili oftalmologa

Mnogi još uvijek vjeruju u mit da rani početak nošenja naočala oštećuje oči. Činjenica: Pojedinci koji trpe zamagljeni vid duže vrijeme ne dobivaju ništa drugo do glavobolje i napetosti u vratu. Zato na prvi znak slabljenja vida trebate posjetiti optičara ili oftalmologa i obaviti stručni pregled (refrakciju). To je osnova za vaše individualne čitalačke naočale i opušteniji život.

Gotove naočale za čitanje - prva pomoć u hitnim slučajevima

U mnogim trgovinama možete naći jeftine naočale za čitanje. Ali “dobra ponuda” ima manu – gotove naočale bez izrade po receptu nikako nisu prikladne za vaše oči. Jačina obaju leća je identična, dok većina ljudi ima različite dioptrije za lijevo i desno oko. Pojedinačne karakteristike, poput zakrivljenosti rožnice ili interpupilarne udaljenosti, ne uzimaju se u obzir.

Kupci također često odabiru leće s prejakom jačinom bez provjere vida i savjeta stručne osobe. Rezultat: Neprimjerene gotove naočale za čitanje mogu dovesti do još većih problema sa vidom, glavobolje i umornih očiju ako se trajno koriste – upravo suprotno onome što bi trebali učiniti.

Osigurajte BESPLATAN pregled

Uz kupnju naočala u optikama Aralica, poklanjamo vam potpuno besplatan pregled i određivanje dioptrije.

Podijelite s #optikaaralica

Zapratite @optikaaralica za svakodnevnu inspiraciju.

[instagram-feed feed=1]