Povratak na vrh
Podijelite

Leće za daljinu

Odaberite najbolje za vaše oči

Kao što ime govori, progresivne leće omogućuju oštar vid na više udaljenosti odnosno jačina leća kontinuirano raste od gore prema dole pa tako adekvatno pružaju kontinuirano oštar vid na svim udaljenostima.

Progresivne leće su u stanju istovremeno pružati korekciju vida i na daljinu, blizinu, ali i na srednju udaljenost. Kako u samoj leći nema vidljivog ruba, a područja gledanja nisu vidljiva izvana, progresivna leća također nudi i estetske prednosti.

Kada progresivna leća može biti korisna?

Kako starimo, mijenjaju se i naše oči. To znači da kada postanemo sredovječni, očna leća više nije tako elastična. Očima je sve teže prelaziti iz pogleda na daljinu do pogleda na blizinu ili do srednje udaljenosti, te im je potrebna podrška. U tu svrhu je progresivna leća idealno rješenje. Jer olakšava prijelaz preko različitih zona gledanja i nema potrebe za mijenjanjem naočala i stalnim skidanjem i stavljanjem.

Što treba očekivati od vrhunskih progresivnih leća?

Najveća individualna adaptacija

Svako je oko jedinstveno, kao i vi. Pa kako napraviti naočale da budu u skladu sa vašim  individualnim zahtjevima?

Zahvaljujući visokopreciznom mjerenju oka u mogućnosti smo izmjeriti sve pojedinačne aberacije vašeg oka i uzeti ih u obzir prilikom proizvodnje naočalnih leća. Rezultat: oštriji i visokokontrastni vid, bolji nego ikad prije – to je posebno vidljivo u sumrak. Najveća udobnost i najbolja kompatibilnost čine svaki pojedinačni doživljaj gledanja savršenim.

Najveća spontana prilagodba nositelja

Prijelaz sa jednojakosnih na progresivne leće može biti malo zahtjevniji i može potrajati neko vrijeme dok nositelj ne nauči kako se kretati i kroz koji dio leće treba gledati na određenu udaljenost.

Kod vrhunskih progresivnih leća vrijeme prilagodbe, ovisno o odabranom proizvodu, je vrlo kratko u usporedbi s tradicionalnim progresivnim lećama. Na taj način možete vidjeti što je moguće oštrije na svim udaljenostima i to vrlo brzo i bezbolno.

Maksimalno široko područje gledanja i savršeno pristajanje

Par naočala mora savršeno „sjesti“ na vaše lice: ne smiju se pomicati niti klizati sa vašeg nosa dok se krećete. Pomoću video mjernog sistema se uzimaju mjere oblika vašeg lica, razmaka između zjenica i svi važni utjecajni faktori se utvrđuju i to u kombinaciji sa odabranim okvirom za naočale – za najbolje moguće iskustvo gledanja.

Minimalni plivajući efekt i distorzije

Gledanje kroz naočalne leće u kombinaciji sa prirodnim pokretima oka može dovesti do nepoželjnih plivajućih efekata. Uz to, zbog promjene jakosti kod progresivnih leća mogu se pojaviti male distorzije pri samim rubovima leća. Ti neugodni i naporni efekti ljuljanja i izobličenja mogu dovesti do nuspojava poput glavobolje. Progresivne leće smanjuju ove učinke na beznačajan minimum.

Osigurajte BESPLATAN pregled

Uz kupnju naočala u optikama Aralica, poklanjamo vam potpuno besplatan pregled i određivanje dioptrije.

Podijelite s #optikaaralica

Zapratite @optikaaralica za svakodnevnu inspiraciju.

[instagram-feed feed=1]